Mikrodermabrázió

Kezelés eredményei

Kezelés ára

16 000 Ft

Mikrodermabrázió

A mikrodermabrázió (bőrcsiszolás) egy mechanikai peeling módszer, mely finomabbá és simábbá teszi a bőrfelszínt. A mikrodermabrázió a bőr hibáinak megszüntetésére tisztító, a bőrlégzést fokozó és sejtmegújító hatásait alkalmazza.

Személyre szabott mikrodermabráziós kezelés menete:
1. lépés: a bőr előkészítése, szennyeződések eltávolítása
2. lépés: gyémántfejes mikrodermabrázió
3. lépés: a bőr fertőtlenítése
4. lépés: sonorezonanciás hatóanyagbevitel (biorezonanciás és fényterápiás ultrahang)
5. lépés: befejező ápolás

Személyre szabott kezelésnél a mikrodermabráziót követő hatóanyagbevitelhez használt ampulla/szérum kiválasztásánál az elérni kívánt hatást és a vendég bőrének egyéni érzékenységét veszem figyelembe .

Milyen hatása van a mikrodermabráziós arckezelésnek?
A gyémántfejes mikrodermabrázió hatására:
– javul a bőrlégzés (fokozódik az oxigén felvétel),
– jelentősen javul a bőr hatóanyag-felvevőképessége,
– fokozza a kollagén képződést,
– sejtmegújító hatású,
– javul a bőr tónusa és egyenletessége,
– a kisebb aknés hegek mélysége csökken,
– az apróbb ráncok felületessé válnak,
– halványítja a pigmentfoltokat,
– a vákuum hatására javul a nyirokkeringés és a bőr anyagcseréje.

Milyen időközönként ajánlott a mikrodermabrázió?
A mikrodermabráziós kezelés egyszeri alkalommal is végezhető, azonban a bőr hibáinak megszüntetéséhez több kezelésből álló kúrára van szükség. Ez általában 4-6 vagy akár 8 alkalom is lehet, mely egyénenként változhat. Kúraszerű alkalmazás esetén heti rendszerességgel végzett kezelések szükségesek. A kezelések ideje alatt a vendégnek megfelelő otthoni fényvédelemről kell gondoskodnia.

Miért van szükség a mikrodermabrázióra?
Testünket a bőrünk felszínén lévő vékony elhalt hámréteg védi meg a külső behatásokkal szemben, ez a védelem akadályozza meg a bőr számára szükséges anyagok bejutását a bőr mélyebb rétegeibe. Ez az oka annak, hogy az otthoni ápolás során használt krémek, hatásukat nem tudják látványosan, és tartósan kifejteni, mivel a hatóanyagok nagy része ebben az elhalt, kiszáradt sejteket tartalmazó bőrfelszínben szívódnak fel, és nem jutnak le a még életképes sejtekhez, melyek igazán hasznosítani tudnák. A bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel, a bőr alsóbb rétegeiben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak, majd új sejtek létrehozásával pótolja. A mikrodermabrázió (arccsiszolás) felgyorsítja ezt a folyamatot azáltal, pillanatok alatt eltávolítja az elhalt sejteket, ezáltal jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását. Különösen fontos ez az évek előrehaladtával, mivel ez a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, szárazabb érzetet kelt. A bőrfelszín megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, főképp a zsíros bőrtípusok velejárója, de különböző bőrbetegségek is okozhatják.